Sherin Khankan, forkvinde for Exitcirklen

Sherin Khankan er initiativtager til, forkvinde for og daglig projektleder af "Exitcirklen - Nej til psykisk vold og social kontrol"

Sherin Khankan, som ses på billedet til venstre, er religionssociolog, forfatter, samfundsdebattør, aktivist, foredragsholder, skribent og tidligere studievært på DR2. Sherin holder foredrag og underviser på Folkeuniversitetet i København, og i 2014 startede hun "Exitcirklen - nej til psykisk vold og social kontrol".

Exitcirklen er en non-profit-organisation, som tilbyder individuelle samtaler, juridisk rådgivning, telefonkonsultation, parterapi og familiemægling og ugentlige samtalecirkler til mennesker, der er udsat for psykisk vold eller social kontrol.

Kampen mod psykisk vold
Sherin Khankan har i mange år arbejdet for at bekæmpe psykisk vold blandt andet som stifter og leder af Kvinderådgivningen "ATA - Ansigt til Ansigt". ATA blev startet i 2003 med henblik på at yde frivillig personlig rådgivning (ansigt til ansigt) til piger og kvinder med muslimsk kulturbaggrund. Mange af de sager ATA har rådgivet om, har handlet om social kontrol, religiøs social kontrol og forskellige former for psykisk vold.ATA blev i 2014 fusioneret med Exitcirklen.

Exitcirklen arbejder ud fra den kognitive metode og har 38 frivillige medarbejdere, partnere og ambassadører. En af ambasadørerne er

DR2. Sarah ses til højre på billedet ovenfor.

Optaget i Kvindernes Blå Bog
Sherin Khankan er i 2015 optaget i Kvindernes Blå Bog med den begrundelse, at hun "gennem de sidste 15 år har arbejdet utrætteligt for at udfordre stereotype opfattelser af forholdet mellem islam og køn i Danmark og for at ligestille muslimske kvinder med mænd i den religiøse sfære og det offentlige rum. Sherin er ophavskvinde til en række bevægelser, der støtter disse bestræbelser. Senest med stiftelsen af FEMIMAM, der promoverer kvindeligt muslimsk lederskab med henblik på at oprette en af Europas første moskeer med kvindelige imamer. Sherins tanke er, at kvindelige imamer med Koranen som frigørende referenceramme og udgangspunkt vil kunne bidrage til at bryde med forestillignen om, at islam er en kvindeundertrykkende religion. Målet med kvindelige imamer er også at imødekomme behovet hos en ny generation af unge muslimer i Europa for at bryde det mandlige monopol på fortolkning af Koranen og de dertil hørende mandlige fortællinger om islam."

 

Powerkurser Rosie

Psykisk vold briller annonce

Positiv kommunikation annonce

Womenomics annonce

Stereotyper annonce

Facebook site . annonce

Pengepsykologi og partnervold annonce

Presseklip annonce