Føler du dig som cellofan, når du er sammen med din partner

Har du nogensinde oplevet, at din partner ignorerer dig, ikke lytter eller møder dig med en mur af tavshed, så skal du være på vagt. Specielt, hvis det sker tit og strækker sig over lange perioder

Cellofan dreamstime s 23003751

Parforholdet er ikke altid den dans på roser, som vi drømte om, dengang vi forelskede os i den mand eller kvinde, som vi nu deler bord og seng med. Og ingen tvivl: Alle forhold har op- og nedture, og derfor har de fleste af os oplevet at blive mødt med tavshed.

Imidlertid kan din partners tavshed være direkte skadelig for dig, hvis den bliver for udtalt og strækker sig over lang tid. Dit selvværd og din glæde kan langsomt blive nedbrudt.

En form for psykisk vold
Hvis du er udsat for en mur af tavshed ofte eller gennem længere tid, kan det være lige så slemt og også værre, end at være udsat for fysisk vold.

Det værste et andet menneske rent psykologisk kan gøre mod dig er at lade som om, du slet ikke eksisterer. På buzzle.com præsenterer Niharika Arya 10 advarselslamper, som du skal være opmærksom på i dit parforhold:

01.Din partner ignorerer dig og lader som om, du slet ikke eksisterer

02. Din partner ser gennem dig og opfører sig som om, du ikke er værd at spilde tid på

03. Din partner ignorerer de ting, du siger og svarer ikke på dine spørgsmål

04. Din partner taler stort set ikke med dig i dagevis

05. Din partner opfører sig, som om du er årsagen til hans dårlige humør, og nu skal du føle dig skyldig

06. Din partner forventer, at du siger undskyld for noget, du ikke har gjort

07. Din partner ønsker, at du skal føle dig skyldig og lide under det, han indirekte bebrejder dig for

08. Din partner ved, at du elsker ham, og derfor bruger han sig selv som et våben. Han skaber afstand og påfører dig derved smerte

09. Din partner tager ikke selv ansvar for jeres uoverensstemmelser

10. Du oplever, at du bruger meget energi på at aflæse din partners humør for at formilde ham med kærlige ord og forkælelse. Alligevel bliver han ved med at opføre sig koldt over for dig.

Derfor er din partner tavs
Når du lever med en partner, der ofte eller i lange perioder klapper i som en østers, kører disse spørgsmål uvægerligt rundt i dit hoved:

Hvorfor er han - eller hun - så tavs? Har jeg gjort noget galt? Er han - eller hun - træt af mig? Vil han - eller hun - forlade mig?

Imidlertid er det ofte helt andre årsager, der ligger til grund for, at din partner møder dig med en mur af tavshed: Det kan være et spil om magt.

Tavsheden kan være en effektiv og manipulerende metode til at få magt over dig, og hvis du dagligt lever med tavshed, vil mange eksperter sige, at du lever i et voldeligt parforhold - også selv om tavshed ikke giver synlige blå mærker, som tilfældet er i et fysisk voldeligt forhold.

Tavshed kan være en voldelig adfærd, som i sidste ende kan underminere din tro på dig selv, deaktivere din personlige dømmekraft og ødelægge din appetit på livet. Lange perioder med tavshed tærer på din energi, og du risikerer i sidste ende at føle, at du mister dig selv, fordi du er styret af din partners humørsvigninger.

Derfor gør tavshed så ondt
Ingen mennesker i verden fortjener den slags manipulerende opførsel fra partnerens side, som det er at møde dig med en mur af tavshed. Det menneske, som burde stå dig allernærmest, og som du lever tæt sammen med bør vise dig respekt og kærlighed. Vi fortjener alle kærlighed, tryghed og et godt liv, og det gør du også.

Hvis din partner ignorerer dig og møder dig med tavshed, kan det være direkte skadeligt for dig, for det er en metode til at få dig til at synke i knæ, så din partner får overtaget i jeres parforhold. Din partner kan sågar bruge tavshedsspillet uforudsigeligt og bevidst for lige at tjekke, at han eller hun stadig har magten over dig og kan få dig til at danse om sin pibe.

Tavsheden kan få dig til at føle ensom og afvist. Den sænker dit selvværd får dig til at føle dig betydningsløs og frustreret.

Ofte vil mennesker, der er udsat for tavshed, gøre deres yderste for at vinde partnerens opmærksomhed – uden blik for, at tavshedens kan være en metode til at få magt og kontrol over dig.

Kilde: Buzzle.com