Psykisk vold stjæler din fremtid

Mange kvinder i psykisk voldelige forhold har en gylden drøm om en fremtid sammen med den mand, der alt for tit opfører sig forfærdeligt over for dem. Drømmen gør det svært at forestille sig et liv uden ham

fremtid dreamstime s 8429759

Du forelskede dig i en charmerende prins, men med tiden har han forvandlet sig til en frø, der ikke er god mod dig. Alligevel bliver du ved med at håbe, at I kan blive lykkelige sammen, fordi drømmen om jer to, der går hånd i hånd i solnedgangen, er så stærk.

Imidlertid er den gyldne drøm om, at I skal leve sammen lykkeligt til jeres dages ende, en fantasi. I hvert fald hvis vi skal tro den britiske coach Annie Kaszina, som i mange år har coachet kvinder i psykisk voldelige forhold:

”Kvinder, er der udsat for psykisk vold, vil meget nødig opgive fantasien om den fremtid, de drømmer om. De sukker efter at leve lykkeligt til deres dages ende sammen med ham.”

Annie Kaszina påpeger, at den romantiske drøm giver den enkelte kvinde bind for øjnene, så hun ikke kan se andre muligheder for et lykkeligt liv. Derfor fastlåser drømmen hende i det ulykkelige parforhold sammen med en partner, der ofte tyranniserer hende.

Et fantasifoster
Den gyldne fremtid har imidlertid aldrig været en reel mulighed. Manden er nemlig – i bedste fald – godt skåret for tungebånden. Han er næppe en mand, der vil gøre, hvad der står i hans magt, for at du og han sammen kan skabe en smuk fremtid, lyder der fra Kaszina. Hendes erfaring som coach er, at mange kvinder i psykisk voldelige forhold tror på, at de kun får denne éne chance for lykke – og denne chance har de lige nu sammen med deres psykisk voldelige partner.

”Psykisk vold stjæler din fremtid, fordi du bliver blind for virkeligheden, og virkeligheden er rent faktisk meget mere simpel, end man skulle tro”, fastslår den britiske coach, der sammenligner den mand, du drømmer om, med et tredimensionelt hologram, mens den mand, du håber vil forsvinde, er det menneske, han i virkeligheden er.

Livet med psykisk vold
”Psykisk vold stjæler din fremtid ved at gøre dig afhængig et menneske, der har det som sin jobbeskrivelse at såre dig, ydmyge dig og afvise dig", vurderer Annie Kaszina.

Fordi du er så forblændet af din drøm om en lykkelig fremtid sammen med ham, overser du ifølge Kaszina to væsentlige sandheder:

  1. Du har en fremtid
  2. Du har altid muligheden for at skabe en god fremtid for dig selv.

Ifølge Kaszina får du aldrig en god fremtid, hvis du bliver ved med at leve i en fantasiverden. Virkeligheden er, at et psykisk voldeligt forhold er spækket med dårlige oplevelser. Blandt andet vil du opleve at:

  • Du mister dig selv.
  • Du kommer til at tro på, at du aldrig vil være i stand til at skabe et succesfuldt liv for dig selv.
  • Du forestiller dig, at dine stærke sider og talenter har forladt dig og aldrig mere vil vende tilbage.
  • Du tror, at alle andre vil være lige så negativt stemt over for dig, som din psykisk voldelige partner er.
  • Du fortæller dig selv, at det er for sent for dig til at få et liv, der er anderledes end det forfærdelige liv, du lever lige nu.

”Psykisk vold stjæler din fremtid, fordi du slet ikke har indset, hvad det er, der sker for dig. Du har i virkeligheden opgivet dig selv.”

Når du først begynder at tage dig selv alvorligt igen, vil du ifølge Kaszina opleve massive forandringer på alle områder af dit liv. I stedet for at svigte dig selv, begynder du at investere den energi i dig selv, som du har spildt på din psykisk voldelige partner. Mere skal der ifølge den britiske coach ikke til for at tage hul på en bedre nutid og en fremtid, som du kan glæde dig til.

Du kan købe Annie Kaszinas bog Elsker du en tyran i pdf-format her >>