Dømt for psykisk vold: Tvang kæresten til at sove i køkkenet

57-årig psykolog er blevet idømt seks måneders fængsel for at begå psykisk vold mod sin tidligere kæreste. Manden tvang sin kæreste til at sove på tæpper i køkkenet og overvågede hende, mens hun gjorde rent i hjemmet. Hvis hun ikke gjorde det, som han synes, fik han vredesudbrud

29. juni 2024

En 57-årig mand er fredag i Retten på Frederiksberg blevet idømt seks måneders fængsel for fra april 2019 til maj 2020 at have begået psykisk vold mod sin daværende kæreste.

Det oplyser anklager i sagen Amalie Nielsen til Ritzau.

Manden tvang blandt andet sin kæreste til at sove på tæpper i køkkenet, fordi soveværelset var et "rent" rum, som hun ikke måtte opholde sig i.

Den 57-årige, der er tidligere psykolog, er desuden dømt for at styre, hvad kvinden, han var kæreste med, iførte sig af tøj, hvor i deres fælles hjem, hun måtte lægge makeup, samt at overvåge hende, mens hun gjorde rent i hjemmet og få vredesudbrud, hvis hun ikke gjorde det, som han synes.

Den 57-årige har nægtet sig skyldig. Han har anket fredagens dom til frifindelse.

Manden og hans tidligere kæreste mødtes i kraft af hans tidligere virke som psykolog, hvor hun var hans klient.

Deres romantiske relation begyndte først, efter at hun var færdig med sit forløb, har den 57-årige fortalt i retten.

Her bar hans forklaring præg af, at der er meget, han ikke kunne huske om deres forhold, der sluttede for mere end fire år siden.

Psykisk vold blev gjort ulovligt i april 2019.

Lovovertrædelsen defineres ved, at en gerningsmand gentagne gange over en periode udsætter et offer for groft nedværdigende eller krænkende adfærd, der skal være egnet til at styre offeret.

Det er også en del af loven, at personen, der udfører adfærden skal tilhøre, være nært knyttet eller tidligere havde været nært knyttet offerets husstand.

Anne-Mette Barfod fra Powerkvinderne startede i 2015 siden PsykiskVold.dk. Hvis du - eller en du kender - har psykisk vold tæt inde på livet, kan du følge vores side om psykisk vold på Facebook.

Powerkurser Rosie

Psykisk vold briller annonce

Positiv kommunikation annonce

Womenomics annonce

Stereotyper annonce

Facebook site . annonce

Pengepsykologi og partnervold annonce

Presseklip annonce