Kvinder køber søvnprodukter til børn: Hvor er fædrene?"

En ny analyse af købsmønstre af søvnprodukter til børn viser, at 87% af indkøbene foretages af kvinder. Tallet afslører, at kvinder spiller en afgørende rolle i beslutningsprocessen omkring produkter, der kan forbedre børns søvn og trivsel. Men tallet understreger samtidig, at mænd stort set er et uopdyrket marked

10. juli 2024

I Danmark er det tydeligt, at kvinder tager ansvaret for familiens indkøb, når det kommer til køb af søvnprodukter til børn.

Det viser en ny analyse fra virksomheden Moonboon, der sælger bæredygtige søvnprodukter til babyer og små børn, herunder babyhængekøjer, vugger, madrasser, soveposer, økologisk sengetøj og tilbehør som myggenet og vuggefjedre.

Indkøbstallene fra de sidste 6 måneder viser, hele 87% af købene hos Moonboon i Danmark er foretaget af kvinder.

Hos Moonboon kommer det ikke som den store overraskelse, at kvinder udgør størstedelen af kundebasen, selvom virksomheden håber på flere mandlige kunder i fremtiden.

“Hos Moonboon ser vi disse data som en bekræftelse på, hvor vigtigt det er at forstå vores kunders behov. At kvinder udgør størstedelen af vores kundebase overrasker os ikke, men vi ser også en stor mulighed i at tiltrække flere mandlige kunder. Vi arbejder aktivt på at inkludere fædre og andre mandlige omsorgspersoner i vores markedsføring og produktudvikling, da vi mener, at begge forældre spiller en vigtig rolle i børns trivsel”, siger William Sillemann, CMO hos Moonboon.

Samme tendens i nabolande
Den samme tendens ses også tydeligt i nabolandene, hvor kvinder ligeledes dominerer indkøbene af søvnprodukter til børn. I Tyskland står kvinder for 89% af købene, i Sverige er tallet 92% og i Norge ligger det på 90%.

Disse data indikerer en bredere nordeuropæisk tendens, hvor kvinder i høj grad tager ansvaret for familiens indkøb, især når det handler om børns sundhed og trivsel.

Hos Moonboon er der dog en forventning om, at der kommer til at ske en udvikling på området, og at flere mænd i fremtiden vil være involveret i højere grad i denne type beslutninger.

“Jeg tror, vi vil se en gradvis ændring i kønsfordelingen i vores kundebase i fremtiden. I takt med at samfundet udvikler sig, og familieroller fortsat ændrer sig, tror jeg, at vi vil se en gradvis stigning i mænds involvering i beslutninger omkring børneprodukter”, siger William Sillemann.

Kilde: Ritzau

Powerkurser Rosie

Psykisk vold briller annonce

Positiv kommunikation annonce

Womenomics annonce

Stereotyper annonce

Facebook site . annonce

Pengepsykologi og partnervold annonce

Presseklip annonce