Mænd fører ordet på debatsiderne i danske aviser

Ny undersøgelse viser, at kønsbalancen på avisernes debatsider er pilskæv. Undersøgelsen er baseret på en gennemgang af i alt 19.630 debatindlæg og ledere i 2023 i otte landsdækkende aviser

28. juni 2024

For hvert debatindlæg, der var skrevet af en kvinde i 2023, blev der trykt to debatindlæg skrevet af mænd. Kun 34 procent af indlæggene var skrevet af kvinder. Det viser en undersøgelse, gennemført af Cevea.

Undersøgelsen er baseret på en gennemgang af i alt 19.630 debatindlæg og ledere i 2023. Den viser, at der er en klar overvægt af mandlige debatskribenter i samtlige landsdækkende aviser. Information er den avis, der med 42 pct. kvinder kommer tættest på lige kønsbalance. Værst står det til i Børsen, hvor kun 28 pct. af debatindlæg er skrevet af kvinder.

Endnu værre står det til med kønsbalancen i avisernes ledere. Kun hver fjerde (24 procent) af lederne er skrevet af kvinder. Her er andelen af kvindelige skribenter højest hos Kristeligt Dagblad (31 procent) og Børsen (30 procent) og lavest hos Weekendavisen (14 procent) og Politiken (12 procent).

Udviklingen i kønsbalancen i debatspalterne er ifølge Cevea gået i stå. Andelen af kvindelige debatskribenter er steget en smule siden 2017, hvor andelen af kvindelige debatskribenter var 29 procent, men der er ikke sket nogen signifikant udvikling siden 2021, hvor andelen var 33 procent.

Kilde: Cevea

Powerkurser Rosie

Psykisk vold briller annonce

Positiv kommunikation annonce

Womenomics annonce

Stereotyper annonce

Facebook site . annonce

Pengepsykologi og partnervold annonce

Presseklip annonce